2016-06-22 17:59:48• hírek • Kocsis Zoltán

Vége a vakációnak, kezdődik a munka!

Vége a vakációnak, kezdődik a munka! Alig két hét vakáció után az Olimpia labdarúgói megkezdték a felkészülést a következő szezonra. A szerdai első összetartáson huszonegy játékos volt jelen, többen igazoltan hiányoztak, néhányukra pedig nem tart igényt a klub.

Horea Bigiu, Vasile Buhaescu, Adrian Markus és Villand Róbert igazoltan maradt távol, Heil Walter, Denis Chivari és Ciprian Brata pedig sérülés miatt. A szakvezetés közölte Ionut Tataruval, Rares Takáccsal és Sebastian Ianc-kal, hogy nem tartanak igényt a szolgálataikra, kereshetnek új csapatot maguknak.

Ami a felkészülést illeti, Mircea Bolba elmondta, egyelőre nem határozták meg, hová megy edzőtáborba a csapat. A bajnokság következő szezonja július 30-án kezdődik, ezért is kellett ilyen korán, alig két hét vakáció után elkezdeni a felkészülést.

Mint ismert, az eddigi két csoport helyett a következő idénytől egy csoportos lesz a második vonal, 22 csapattal. Az új lebonyolítási rendszert Csík Tibor másodedző korábban megkeresésünkre „érdekesnek, komplexnek és kétségesnek" nevezte. „Az értékek koncentrációja miatt szakmailag mindenképpen érdekesebb, erősebb mezőnyre kell számítani. Nagy kérdés ugyanis, hogy anyagilag miként tudnak megfelelni a klubok. Minden hazai meccs legalább 10.000 lejbe kerül. Nem beszélve az utazásról, szállásról, ellátásról. Ilyen hosszú bajnoksághoz pedig megfelelő erősségű és széles keretre van szükség. Ráadásul minden csapatnak legalább hat gyerekcsoportot kell indítani a korosztályos bajnokságokban", magyarázta a szakember.

Az anyagiak kapcsán Dan Babut klubelnök kiemelte, a megyei tanács tartozik a klubnak 600.000 lejjel, a következő szezonban pedig tévés közvetítési díjakkal is számolnak.

Új érkezőkről egyelőre nem esett szó. Ami biztos, a napokban érkezik Gelu Velici, aki még januárban aláírt a klubhoz. És akiért állítólag az élvonalból mutatkozik érdeklődés.

Ezzel a kerettel kezdte meg az Olimpia a felkészülést:
Suta, Baican, Ciul, Muntean, Silaghi, Muresan, Csik Márk, Rus, Stef, Opris, Lipai, Iuhas, Onicas, Lukács, Toma, Kanalos, Bura, Nemes, Soproni, Faur, Salageanu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: